ΠΩΣ ΘΑ ΕΡΘΕΤΕ ΣΤΗΝ ΥΔΡΑImage
Flying Cat
Image
Flying Dolphin

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΜΕ ΤΑ FLYING CAT & FLYING DOLPHINS

Από το λιμάνι του Πειραιά αναχωρούν καθημερινά Ιπτάμενα Δελφίνια για την Ύδρα, τα οποία παίρνουν μόνο επιβάτες.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας εκτελούνται αρκετά δρομολόγια, ανάλογα με τη χρονική περίοδο.

Η διάρκεια του ταξιδιού είναι περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά για τα flying dolphins και περίπου 1 ώρα και 45 λεπτά για τα flying cat.


Τα δρομολόγια εκτελεί η HellenicSeaWays.

Τηλέφωνο κρατήσεων: +30 210 8919800 / email: hellenicseaways@hellenicseaways.gr

Το πρακτορείο Flying Dolphins της Hellenic Seaways στην Ύδρα, βρίσκεται στο κέντρο της παραλίας της Ύδρας.

Τηλέφωνο επικοινωνίας του πρακτορείου στην Ύδρα: +30 22980-54007, 53812.

Image

ΠΩΣ ΘΑ ΕΡΘΕΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, ΣΤΟ ΜΕΤΟΧΙ
ΜΕ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Αν έχετε δικό σας αυτοκίνητο ή έχετε νοικιάσει, τότε μπορείτε να έρθετε εύκολα από την Αθήνα σε περίπου 2 ώρες & 45'.

Ακολουθώντας την Αττική Οδό και στην συνεχεία την Εθνική Οδό Αθηνών - Κορίνθου, αμέσως μετά τον Ισθμό, πηγαίνετε δεξιά στην έξοδο 10 (Κόρινθος - Επίδαυρος) και αμέσως μετά στρίβετε αριστερά, κάτω από την γέφυρα, στον δρόμο που οδηγεί στα Λουτρά της Ωραίας Ελένης και συνεχίζει προς την Επίδαυρο.

Οδηγείτε για 40 περίπου λεπτά και φθάνετε στη διασταύρωση για την Επίδαυρο. Λίγο πριν θα δείτε πινακίδες προς Πόρο ή Σπέτσες. Στη διασταύρωση πηγαίνετε δεξιά και αμέσως μετά στρίβετε αριστερά, κάτω από την γέφυρα.

Συνεχίζετε στον δρόμο αυτόν, συναντώντας δεξιά σας το supermarket "Βασιλόπουλος".

Λίγο πιο κάτω συναντάτε πινακίδες σε μία άλλη διασταύρωση, στη οποία ακολουθείτε μία από τις παρακάτω δύο διαδρομές, που και από τις δύο μπορείτε να πάτε στο Μετόχι.

ΠΡΩΤΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ (Πηγαίνετε στο Μετόχι μέσω του Πόρου και του Γαλατά) : Πηγαίνετε λοξώς αριστερά στην πινακίδα που δείχνει "προς τον Πόρο" και ακολουθώντας τον παραλιακό δρόμο θα φθάσετε στον Γαλατά, που βρίσκεται απέναντι από τον Πόρο, σε 30 περίπου λεπτά.

Διασχίζετε τον Γαλατά και συνεχίζετε ακολουθώντας τον ίδιο παραλιακό δρόμο. Περνάτε από τις περιοχές Πλάκα - Λεμονοδάσος - Αλυκή και μετά από περίπου μισή ώρα βρίσκεστε στο Μετόχι.

ΔΕΥΤΕΡΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ (Πηγαίνετε στο Μετόχι μέσω του Κρανιδίου και της Ερμιόνης) : Συνεχίζετε τον δρόμο στον οποίο βρισκόσαστε, ακολουθώντας τις πινακίδες "προς Σπέτσες και Ύδρα". Μετά από περίπου 40 λεπτά και λίγο πριν φτάσετε στο Κρανίδι, σε άλλη διασταύρωση συναντάτε πινακίδα που δείχνει "προς Ερμιόνη" .

Ακολουθώντας αυτόν τον δρόμο, περνάτε έξω από την Ερμιόνη και συνεχίζοντας παραλιακά περνάτε από το "Hydra beach" και στη συνέχεια ο δρόμος σας οδηγεί στο Μετόχι.

Όποια διαδρομή και αν ακολουθήσετε, ο δρόμος είναι αρκετά καλός και για τη συνολική διαδρομή από την Αθήνα μέχρι το Μετόχι, με μία μέση ταχύτητα, χρειαζόμαστε περίπου 2 ώρες & 45'.

Το Μετόχι είναι η κοντινότερη περιοχή της Πελοποννήσου που βρίσκεται απέναντι από την Ύδρα. Στο Μετόχι υπάρχει χώρος και αν θέλετε και φυλασσόμενο parking για να αφήσετε το αυτοκίνητό σας και να περάσετε απέναντι στην Ύδρα, με ένα από τα αρκετά δρομολόγια που εκτελούνται καθημερινά από τα σκάφη "FREEDOM Ι & ΙΙ & III", μέσα σε 15 λεπτά.

Από το Μετόχι, μπορείτε επίσης να μετακινηθείτε στην Ύδρα, οποιαδήποτε
ώρα της ημέρας και με ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΤΑΞΙ.

ΠΩΣ ΘΑ ΕΡΘΕΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΜΙΟΝΗ ΣΤΗΝ ΥΔΡΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Από την Ερμιόνη, για όσους έρχονται με το αυτοκίνητό τους από το Κρανίδι, το Πόρτο Χέλι, την Κόστα ή άλλες περιοχές της Πελοποννήσου ή ακόμα και από την Αθήνα, ακολουθώντας την άλλη διαδρομή μέσω Κρανιδίου, μπορούν να περάσουν στην Υδρα με τα σκάφη SPEED BOAT "CHRISTOS" & "ELENA STAR", καθημερινά σε 30 λεπτά.